« terug naar vorige pagina

Reizigersadvies

Als u een verre reis gaat maken verwacht u zo goed mogelijk beschermd te worden tegen ziekten die heersen in de (sub)tropen. De adviezen die een reiziger krijgt zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van het LCR (Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadvisering).

Het is echter van belang om ook de individuele omstandigheden van de reiziger en van de reis bij een advies te betrekken. De vaccinaties en malariapillen die een reiziger nodig heeft zijn altijd afhankelijk van de reisbestemming, de gezondheidstoestand van de reiziger en de omstandigheden waaronder iemand gaat reizen. Vaccinatie en anti-malariapillen hebben bijwerkingen en geven in veel gevallen geen 100% bescherming. Er moet dus een goede afweging gemaakt worden over het belang van bepaalde maatregelen in een individueel geval.

Onze assistente kan u precies vertellen wat de aangewezen vaccinaties en malariabescherming voor u zijn. Vul het onderstaande reizigersformulier in, u kunt het formulier afgeven bij de balie of mailen naar assistent.moekti@hcwb.nl. Nadat de verwerking van uw vragenlijst heeft plaatsgevonden neemt de assistente contact met u op voor het maken van een afspraak. Helaas is het niet meer mogelijk om bij ons een gele koorts vaccinatie te laten zetten. 

De kosten verbonden aan een reizigersadvies bedragen €25,- per persoon, exclusief kosten van de medicijnen/vaccins. Deze kosten graag voldoen wanneer u de eerste keer bij de assistente komt. De kosten voor een vaccinatieboekje bedragen €5,-. De totale kosten aangaande reisadvisering en vaccins kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw pakket worden de kosten door uw verzekeraar geheel, gedeeltelijk of niet vergoed.

Intakeformulier reizen